Megjegyzés: Azért van szürke háttérben hogy lehessen látni normálisan a szöveget
|
|
|
|
Japán sült alma
Hozzávalók:
- 1 nagy alma, vagy két kisebb
- 1 ek. vaj
- 3 ek cukor
- csipetnyi őrölt fahéj
Öntethez:
- 1 tojássárgája
- 2 ek cukor
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 1 ek vaj
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Rászórjuk a cukrot és egy kicsit állni hagyjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a fahéjat, majd megsütjük benne az almát. Amikor a cukor ráolvadt és kissé megpirult, levesszük a tűzről és félretesszük. Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd alacsony lángon elforraljuk. Folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Tálaláskor ezt öntjük az almára. |
|